Θεραπείες Σπονδυλικής Στήλης

Η Θεραπεία

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2010 18:46 διαχειριστής
Εκτύπωση PDF
photo5

  • Η βασική θεραπεία της Χειροπρακτικής αποτελείται από ακριβείς χειροπρακτικές ανατάξεις (χειρισμούς). Αυτοί οι χειρισμοί επαναφέρουν τους σπονδύλους στην κανονική τους θέση και κίνηση. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να επαναφέρουμε κανονική κίνηση και θέση των σπονδύλων και των αρθρώσεών που είναι «μαγκωμένοι». Αυτό γίνεται εφαρμόζοντας συγκεκριμένη πίεση στα κατάλληλα σημεία. Η πίεση αυτή μπορεί να είναι στιγμιαία και απότομη ή σε κάποιες άλλες περιπτώσεις αργή και σταθερή. Κάποιες φορές η θεραπεία επικεντρώνεται σε συγκεκριμένη περιοχή της σπονδυλικής στήλης και άλλες φορές σε ολόκληρη τη σπονδυλική στήλη.


  • Ο ασθενής πρέπει να γνωρίζει ότι ίσως δεν αισθανθεί αμέσως ανακούφιση μετά την πρώτη επίσκεψη. Συνήθως οι τραυματισμένοι σύνδεσμοι και διογκωμένοι δίσκοι εμπλέκονται στο αποτέλεσμα της ανάταξης. Επίσης οι σφιχτοί μύες γύρω από τους σπονδύλους δεν επιτρέπουν την άμεση επαναφορά και ανακούφιση. Θα αποκαταστήσουμε το πρόβλημα της σπονδυλικής στήλης, αλλά ίσως πάρει αρκετές ημέρες για να χαλαρώσουν εντελώς οι μύες και να εξαλειφθεί ο πόνος. Οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν σημαντική βελτίωση μετά από τρεις ή τέσσερις επισκέψεις.


  • Το Ιατρείο μας επίσης διαθέτει όλο τον εξοπλισμό Φυσικοθεραπείας. Επειδή η Φυσικοθεραπεία γενικά ασχολείται με το μυϊκό μέρος των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης, είναι πολύ αποτελεσματική όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με τη χειροπρακτική. Ανάλογα με το πρόβλημα του ασθενή, η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει μόνο φυσικοθεραπεία, μόνο χειροπρακτική ή και τα δύο.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2012 14:25